Frokost som lager seg selv; overnight oats

13 nov

Endelig, sier jeg bare!

Jeg har ikke tid til å lage frokost om morgenen, så hva passer vel bedre enn at frokosten lager seg selv over natten og er klar til å spises neste morgen?

Da jeg først hørte om denne «trenden» var jeg meget skeptisk. Noen ganger er ting for godt til å være sant. Men jeg prøvde det ut, og er så fornøyd at denne frokosten er blitt fast inventar hver morgen!

Så hva er denne vidunder-frokosten sier du?

Jo, Overnight oats.

Baseoppskriften er: like deler havregryn, melk og youghurt/kesam.

Jeg bruker en måleskje på på ca en dl. 

Du måler opp alle ingrediensene, og rører de sammen. Det beste er å putte de opp i en lufttett beholder, jeg bruker en glass-krukke kjøpt på ikea, men du kan bruke syltetøyglass eller lignende. (bare det har lokk).

Fra her kan du blande  oppi hva du vil. Jeg hiver oppi en scoop med proteinpulver eller en neve fryste bær. Regelen bør være at ting som banan (som blir fort brun) og Nøtter (som kan bli myke) bør legges til når du skal spise om morgenen.

Her har jeg laget en sjokolade, banan og nøtte-variant.

Bilde

 

Bilde

 

Bilde

 

Det beste med dette er at det er utrolig mettende! Og du kan variere på alle mulige måter. På tirsdag spiste jeg en litt friskere variant med bringebær. Det var utrolig godt når man var trøtt og gretten!

Søk på overnight-oats på google og se alle de spennende variasjonene som kommer opp! Og prøv det selv;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: