Jeg driver jo å snakker om den Coop Obs handelen vi hadde på tirsdag, og jeg kommer nok til å nevne den igjen. Det som var så spessielt med den var at vi handlet litt nye og spennende ting som vi ikke hadde prøvd før. En av de tingene var en svineknoke.
Så da begynte søket etter en oppskrift og jeg fant litt forskjellig, men endte opp med å lage noe eget.
Så her kommer den; Oppskrift på Svineknoke kokt i øl!
- 1 Svineknoke ( beregn en halv på hver person, det var nok for oss)
- 3 stk Laubærblad
- 1 stk mørk øl
- 1 løk
- 1 stor potet
- 1/2 sellerirot
- 1 parstinakk
- Fryste tyttebær
- søtning
- ønsket krydder
Stek svineknoken i kjelen i litt olje og lammekrydder. Slik at du får lukket porene i kjøttet;)
Hell over 2 dl vann og en boks mørkt øl. Legg oppi en hel løk og 3 laurbærblad og la dette koke i 2-4 timer. Jo lengere jo bedre. Min kokte faktisk over 4 timer!
Når knoken er ferdikokt, kutter du grønnsakene i terninger og koker de opp. Legg så knoken over i en ildfast form og sett den på 250 grader i ovnen til «svoren» blir sprø.
Mos grønnsakene til en purre og tilsett litt pepper, melk og smør.
Jeg tok tidlig opp de fryste tyttebærene og la de i en kopp slik at de fikk tine, rør så inn ønsket mengde søtning.
Sil av kraften som knoken kokte i og lag saus av den. Jeg puttet i en ørliten dæsj med rødvin og melk og jeg må bare si at den sausen, den var himmelen!
Håper du prøver deg på denne typiske husmanskosten som jeg desverre tror har gått litt i glemmeboken! Og hvis du lurer på prisen for en knoke så betalte vi ca 45-50 kr for en knoke! Det har man råd til! Kcal teller vi ikke i dag;)
– M
Legg igjen en kommentar